Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij Cure Fysiotherapie

Als je worstelt met emotionele en fysieke klachten of chronische pijn, dan ben je bij Cure Fysiotherapie in goede handen. Wij begrijpen hoe frustrerend deze klachten kunnen zijn. Met behulp van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en de persoonlijke begeleiding van onze fysiotherapeuten kunnen wij jou helpen om je klachten te verminderen en je veerkracht terug te vinden, zodat jouw leven weer in balans komt. 

Wat is Acceptance and Commitment Therapy?

ACT is een bewezen en effectieve behandeling voor het omgaan met hindernissen in het dagelijks leven. Met behulp van ACT oefeningen kun je de gevolgen van je pijnklachten ontdekken en accepteren. Je werkt aan je mentale flexibiliteit, en staat stil bij wat je echt belangrijk vindt. 

Bij welke klachten kan ACT-fysiotherapie helpen?

ACT fysiotherapie kan ingezet worden voor onder meer:

  • Chronische pijnklachten,
  • Lichamelijke klachten bij kanker,
  • Burn-outklachten,
  • Obesitas, 
  • Stoppen met roken, 
  • Slaapproblemen.

Wat zijn belangrijke pijlers van ACT?

We moedigen je aan om te leren accepteren wat je niet kunt veranderen. Dit betekent dat je jouw gezondheidssituatie volledig erkent zonder oordeel of weerstand.

ACT integreert mindfulness-oefeningen om je te helpen in het hier en nu te leven. Dit vermindert stress en vergroot je emotionele veerkracht. 

Met een duidelijk begrip van jouw waarden en doelen, zullen we samen doelgerichte actieplannen opstellen om positieve veranderingen te bereiken.

Hoe ziet de behandeling eruit?

ACT-fysiotherapie is altijd op maat gemaakt, omdat elk mens uniek is. Tijdens onze sessies passen we verschillende methodes toe om te werken aan je herstel. Het behandelplan sluit altijd aan bij jouw persoonlijke behoeften en doelen. We houden je voortgang in de gaten en passen zo nodig het behandelplan aan om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt. Het doel is om je lichamelijke en emotionele obstakels te overwinnen en je kwaliteit van leven te verbeteren. 

Bij wie kun je terecht voor ACT bij Cure Fysiotherapie?

Alleen de collega’s die aanvullende scholing hebben gehad in de ACT zullen de begeleiding van jouw traject op zich nemen. Dit geeft je de zekerheid dat je in goede handen bent. De meeste verwijzers zullen ook gericht verwijzen naar een fysiotherapeut met aantoonbare ervaring. Bij Cure Fysiotherapie is dat Frank.

Wil je meer weten over ACT of een afspraak maken?

Wil je weten of ACT voor jou een geschikte manier kan zijn om je lichamelijke en mentale veerkracht te verbeteren? Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken op 0591-212191 of stuur een mail naar info@curefysiotherapie.nl.  Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug.

Neem contact met ons op