Dry needling: voor snelle pijnverlichting en herstel

Heb je last van hardnekkige spierpijn, stijfheid of hinderlijke knopen in je spieren? Dry needling kan de oplossing zijn waar je naar op zoek bent. Cure Fysiotherapie kan je helpen om snel van pijn af te komen en je mobiliteit te herstellen.

Wat is Dry needling?

Tijdens de behandeling wordt er gebruik gemaakt van een gespecialiseerde techniek uitgevoerd door ervaren fysiotherapeuten. Bij deze behandeling gebruiken we dunne, steriele naalden om triggerpoints in je spieren te behandelen. Triggerpoints zijn knopen of verkrampingen in de spieren die vaak de oorzaak zijn van pijn, stijfheid en zelfs uitstralende pijn.

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?

Spierknopen kunnen zich ontwikkelen door verschillende oorzaken. Daarbij kun je denken aan: 

  • een verkeerde beweging, een ongeluk of sportletsel;
  • langdurig verkeerde houding of overbelasting;
  • langdurige afwezigheid van beweging, bv. door gips;
  • stress
  • instabiliteit en/ of hypermobiliteit
  • te strakke kleding of riem of het dragen van een rugzak

Veelgestelde vragen over dry needling

Het voornaamste doel is pijnverlichting. Door de naalden zorgvuldig in de triggerpoints te plaatsen, stimuleren we een ontspanningsreactie in de spier, waardoor de knoop wordt losgemaakt. Hierdoor ervaar je vaak directe verlichting van pijn en verbeterde beweeglijkheid. Veel van onze cliënten melden aanzienlijke verbeteringen na slechts enkele sessies. Dry needling wordt vaak gebruikt als aanvulling op een fysiotherapiebehandeling.

Het inbrengen van het naaldje voel je niet. Als de triggerpoint wordt aangeprikt dan voel je dat de spier zich kort aanspant. Dat voelt een beetje als kramp. Dit is van korte duur, want de spier ontspant zich daarna direct. Het kan zijn dat de spier nadien wel wat vermoeid en zwaar aanvoelt. Dat duurt nooit lang.

Dry needling is een erkende behandeling en opgenomen in het beroepsprofiel van de fysiotherapeut. De methode maakt deel uit van de algehele behandeling fysiotherapie. Indien je een aanvullende verzekering voor fysiotherapie hebt, dan vallen ook de kosten voor dry needling hieronder.

Wil je weten of dry needling geschikt is voor jou?

De fysiotherapeuten van Cure Fysiotherapie staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met ons op! Je kunt ons bereiken via 0591-212191 of stuur een mail naar info@curefysiotherapie.nl.  Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug.

Neem contact met ons op