Met longrevalidatie krijg je meer ademruimte en kwaliteit van leven terug

Longaandoeningen, zoals COPD, hebben vaak kortademigheid tot gevolg. Dat kan je dagelijks leven aanzienlijk beperken. Wandelen, fietsen, traplopen en zelfs boodschappen doen kost extra energie en inspanning. Met behulp van longrevalidatie kun je weer meer ademruimte krijgen, je kwaliteit van leven verbeteren of je longfunctie herstellen. Bij Cure Fysiotherapie staan gespecialiseerde fysiotherapeuten voor je klaar om je daarbij te helpen. Zij zijn allen aangesloten bij het Chronisch Zorgnet. Dat biedt jou de zekerheid dat je in goede handen bent.

Wat houdt longrevalidatie in?

Er zijn verschillende longaandoeningen of -ziektes. De bekendste is COPD. Dit is helaas een ongeneeslijke ziekte. Dan is het doel van longrevalidatie om jou te helpen beter te leren omgaan met jouw aandoening en meer controle te krijgen over je klachten. Met behulp van ademhalingstherapie, oefentherapie en gerichte training werken we aan het verbeteren van je algehele conditie en spierkracht.

Persoonlijk behandelplan

Bij het eerste gesprek met jouw fysiotherapeut bespreken we jouw situatie, wensen en bepalen we het doel waar je naartoe wilt. Wij begrijpen dat elke persoon en elke longaandoening uniek is. Daarom volgt er altijd een persoonlijk behandelplan waarmee we jouw doel gaan bereiken. Indien nodig werken we samen met de huisarts, longarts en de longverpleegkundige.

Bij welke fysiotherapeuten kun je terecht voor longrevalidatie?

De fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in longaandoeningen zijn Erwin en Frank. Zij hebben uitgebreide scholing in longaandoeningen gehad en hebben zich tevens bijgeschoold op het gebied van COVID-19 revalidatie. 

Wil je meer informatie over longrevalidatie bij Cure Fysiotherapie?

Heb jij te maken met een longaandoening, zoals COPD en wil jij je kwaliteit van leven verbeteren en beter leren omgaan met jouw klachten? Meld je dan aan voor longrevalidatie bij Cure Fysiotherapie. Bel naar 0591-212191 of stuur een mail naar info@curefysiotherapie.nl.  Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug.

Neem contact met ons op