Handtherapie: Grip op herstel bij handproblemen.

Wanneer je iets mankeert aan je handen besef je pas hoe hard je ze nodig hebt en hoe vaak je ze gebruikt. De hand is een ingenieus lichaamsdeel met een heleboel gewrichtjes, spieren, pezen en zenuwbanen. Heb je letsel of een bepaalde aandoening aan je hand en wil je goed revalideren en de functionaliteit van je hand herstellen? Dan is het belangrijk dat je bij een gekwalificeerde fysiotherapeut terecht kunt. Bij Cure Fysiotherapie ben je daarom ‘in goede handen’.

Welke klachten behandelt de handtherapeut van Cure Fysiotherapie?

Onze gespecialiseerde fysiotherapeut heeft uitgebreide ervaring en deskundigheid in het behandelen van diverse klachten aan de hand en/of pols. Hij staat voor je klaar als je te maken krijgt met bijvoorbeeld:
 • peesaandoeningen,
 • pees- of zenuwletsel,
 • kneuzingen,
 • overbelasting (CANS-klachten),
 • carpaal tunnelsyndroom, 
 • triggerfinger,
 • revalidatie na breuken van
 • vingers en/of pols,
 • revalidatie na operatie,
 • artritis,
 • artrose.

Hoe ziet handrevalidatie er uit?

Elke hand is uniek en elk mens die ‘eraan vastzit’ ook. Bij Cure Fysiotherapie bieden we daarom gepersonaliseerde handrevalidatieprogramma’s die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen. Of je herstelt na handchirurgie, worstelt met chronische pijn of de functionaliteit van je hand wilt verbeteren, onze therapeut is er om je te begeleiden in het herstel. De eerste zitting bestaat uit een uitgebreid vraaggesprek en onderzoek om je klachten goed in kaart te brengen. Maak hier alvast kennis met onze handtherapeut.

Veelgestelde vragen over handtherapie

Bij Cure Fysiotherapie zijn we gespecialiseerd in de behandeling van carpaal tunnelsyndroom. Het is een veelvoorkomende aandoening. Aan de binnenzijde van de pols zit een tunnel waar zenuwen en pezen doorlopen: de carpale tunnel. Als deze tunnel te nauw is raakt de handzenuw in de knel. Dit geeft pijn, tintelingen en/of een doof gevoel in je duim, vingers en handpalm. Je kunt ook minder kracht in je hand hebben. Het kan vanzelf overgaan maar soms kan er ook een operatie nodig zijn. Wij bieden zowel conservatieve therapie als postoperatieve revalidatie opties.

Een triggerfinger kun je niet goed buigen en strekken en soms blijft de vinger krom staan. De oorzaak van een triggerfinger is niet bekend en de klachten kunnen ook vanzelf weer verdwijnen. Als je last hebt van een triggerfinger, kan onze gespecialiseerde fysiotherapeut jou helpen met bewegingstherapie en oefeningen om de functie van de vinger te herstellen.

Artritis of artrose in de handen kan pijnlijk zijn en je beperken in je dagelijkse activiteiten. Onze behandelingen zijn gericht op pijnverlichting, mobiliteitsherstel en het aanleren van technieken om met deze aandoening(en) om te gaan. Je krijgt ook oefentherapie en het is belangrijk dat je de hand(en) in beweging houdt om de spieren te blijven trainen. Maar zorg ervoor dat je de handen niet overbelast en ga niet over je pijngrens heen.

Bij wie kun je terecht voor handfysiotherapie?

Bij wie kun je terecht voor handfysiotherapie?​

Onze fysiotherapeut Henk afgestudeerd als handtherapeut. Voor alle handklachten kunt u bij hem terecht op onze locaties in Emmen en Emmer-Compascuum. Voor het maken van een brace kunt u bij hem in Emmen een afspraak maken.

Wil je meer weten over handtherapie of direct een afspraak maken?

Heb je te maken met hand- en/of polsklachten? Wacht dan niet te lang met het maken van een afspraak. Neem vandaag nog contact met ons op door te bellen naar 0591-212191 of stuur een mail naar info@curefysiotherapie.nl.  Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug.

Neem contact met ons op