Psychosomatische fysiotherapie: fysiek en mentaal in balans

Veel mensen hebben last van lichamelijke klachten veroorzaakt door stress, angst of psychische factoren. Het is niet altijd genoeg om alleen het lichaam te trainen. Om te herstellen moet je ook mentaal in balans zijn. Fysiotherapie volgens de psychosomatiek kan daarbij helpen. Bij Cure Fysiotherapie ben je in goede handen als je op zoek wilt naar meer grip op de samenhang tussen je fysieke en mentale klachten. 

Wat is psychosomatische fysiotherapie?

Psychosomatische fysiotherapie richt zich op de relatie tussen jouw lichamelijke klachten en je geestelijke welzijn. Het is gebaseerd op het inzicht dat stress, angst en andere emotionele factoren vaak lichamelijke klachten kunnen veroorzaken of verergeren. In onze aanpak bekijken wij jou als het totaal van lichamelijk en geestelijk welbevinden. Het doel is zowel je fysieke als mentale gezondheid te verbeteren. We geloven sterk in de kracht van de geest-lichaam-connectie en willen dit graag optimaal laten samenwerken.

Met welke klachten kun je naar de psychosomatisch fysiotherapeut?

Als je klachten hebt die kunnen samenhangen met spanning of stress waarvoor geen directe lichamelijke oorzaak is aan te wijzen, dan is het advies om de hulp in te roepen van een psychosomatisch fysiotherapeut. Voorbeelden zijn:

  • vermoeidheid, 
  • (onbegrepen) pijnklachten, 
  • duizeligheid en hoofdpijn, 
  • spier- en gewrichtspijn,
  • benauwdheid, 
  • hartkloppingen of druk op de borst.

Hoe kunnen we je helpen met psychosomatische fysiotherapie?

Onze psychosomatische aanpak combineert bekende fysiotherapie technieken met onder andere counseling en stressmanagement om je te helpen je klachten aan te pakken. We werken met je samen om de onderliggende oorzaken van je lichamelijke problemen te begrijpen en ontwikkelen een gepersonaliseerd behandelplan dat bij jou past. Dit kan onder meer bestaan uit oefentherapie, ademhalingsoefeningen, ontspanningstechnieken en uitleg over de relatie tussen stress en lichamelijke symptomen. 

Maak kennis met onze psychosomatisch fysiotherapeut (i.o.) Frank.

Wil je meer informatie over psychosomatische fysiotherapie?

Of je nu worstelt met chronische pijn, onverklaarbare klachten of gewoon op zoek bent naar een bredere benadering van jouw gezondheid, wij informeren je graag of psychosomatische fysiotherapie iets voor jou is. Bel gerust naar 0591-212191 of stuur een mail naar info@curefysiotherapie.nl.  Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug.

Neem contact met ons op