Nieuwe knie of heup? Cure Fysiotherapie biedt deskundige hulp bij revalidatie

Heb je een nieuwe knie of heup gekregen? Dan is knie- of heuprevalidatie onder deskundige begeleiding de beste manier om zo snel mogelijk weer pijnvrij en soepel te kunnen bewegen. Binnen Cure Fysiotherapie hebben wij een knie- en heuprevalidatieteam, bestaande uit fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in orthopedische fysiotherapie. Met hun begeleiding ben je verzekerd van een optimaal herstel.

Wat is knie- of heuprevalidatie?

Na een orthopedische operatie, zoals een knie- of heupoperatie, is revalideren een must.  Orthopedische fysiotherapie richt zich op het verbeteren van jouw spierkracht en conditie na een operatie. Met behulp van oefentherapie wordt tevens gewerkt aan je coördinatie, stabiliteit en het verbeteren van de belastbaarheid van jouw knie of heup.

Hoe ziet een orthopedisch revalidatietraject er uit?

Samen met jou stellen we het behandelplan op waarbij rekening wordt gehouden met jouw wensen, behoeften en fysieke mogelijkheden. Voor sommige mensen betekent dit weer kunnen voetballen, voor anderen is zelfstandigheid thuis het belangrijkste einddoel. Afhankelijk van deze doelen wordt een traject “op maat” gemaakt waarin je gestructureerd bezig gaat met herstel en functieverbetering van de heup of knie. Je traint één of meerdere keren per week en het trainingsprogramma kent een duidelijke opbouw. Je merkt dat je na verloop van tijd steeds meer kan. 

Mocht je niet in staat zijn om naar de praktijk te komen, dan kunnen wij bij jou thuis komen om je te begeleiden met oefenen. Wij kunnen hulpmiddelen vanuit de praktijk meenemen en wij maken gebruik van de mogelijkheden die jouw eigen huis biedt.

Veelgestelde vragen over knie- of heuprevalidatie

De eerste weken dien je voorzichtig te zijn met het belasten van je knie of heup. De belastbaarheid wordt stap voor stap opgebouwd. De duur van het revalidatietraject is per persoon verschillend. Voor sommigen kan het revalidatietraject een jaar duren voordat van volledig herstel sprake is.

Fietsen of autorijden kan als je zelfstandig zonder krukken kan lopen, én de functie van de knie of heup goed is. Overleg dit met je fysiotherapeut.

Wil je gebruik maken van orthopedische revalidatie?

Heb je een nieuwe knie of heup gekregen en wil je revalideren onder professionele en deskundige begeleiding? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0591-212191 of stuur een mail naar info@curefysiotherapie.nl.  Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website. Dan bellen wij je zo spoedig mogelijk terug.

Neem contact met ons op